Professioneel individueel schrijfadvies door

Onze coaches

Expertises van
onze coaches

Zit je vast of heb je behoefte aan een steuntje in de rug? Onze coaches bieden de helpende hand. Zij begeleiden al jaren schrijvers en kennen het ambacht door en door.

Verhaallijn

Redactie

Mindset

Personages

Ontmoet onze coaches

Al onze coaches hebben hun sporen verdiend in de uitgeverij/schrijfwereld.

Lili de Ridder

Schrijfcoach
Lili de Ridder (1959) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte daarna enige tijd in het bedrijfsleven en startte vervolgens haar eigen tekstbureau voor zakelijke communicatie. Niet alleen heeft ze in die tijd zelf veel geschreven – brochures, bedrijfsmagazines en rapporten – maar ook veel ervaring opgedaan in het begeleiden van auteurs van non-fictie. Omdat ze zelf van jongs af aan ook graag fictie schreef, heeft ze zich vervolgens voor haar eigen plezier verder verdiept in literaire schrijftechnieken, onder andere bij de Schrijversvakschool Amsterdam. Die kennis zet ze sinds 2009 ook in voor de Lettervrouw (bureau voor manuscriptanalyse & schrijfcoaching van Maaike Molhuysen). Inmiddels hebben diverse auteurs na begeleiding door Lili de interesse weten te wekken van een uitgeverij. Zelf viel Lili verschillende keren in de prijzen bij schrijfwedstrijden en hoewel ze nog steeds graag schrijft, beleeft ze vooral heel veel plezier aan het begeleiden en enthousiasmeren van andere schrijvers. Inmiddels geeft Lili ook schrijfcursussen voor beginnende en meer gevorderde schrijvers.

Maaike Molhuysen

Schrijfcoach
Maaike Molhuysen (Amsterdam, 1970) groeide op in een pakhuis vol boeken. Al tijdens haar studies Politicologie en Amerikanistiek ging ze aan de slag als journalist. Ze schreef over literatuur en schrijven voor diverse tijdschriften, werkte als eindredacteur en coachte beginnende journalisten. Daarnaast beoordeelde ze manuscripten voor diverse uitgeverijen. In 2005 besloot ze zich volledig te wijden aan de begeleiding van schrijvers en richtte ze een bureau voor individuele schrijfcoaching op: de Lettervrouw. Inmiddels heeft ze de helpende hand geboden aan vele tientallen auteurs, van wie een aanzienlijk aantal vervolgens de weg naar een uitgever wist te vinden. Ook wordt ze zowel door uitgeverijen als door auteurs ingeschakeld als redacteur. Ze is daarnaast auteur van het Handboek voor schrijvers, waarvan in de lente van 2014 een geheel geactualiseerde editie zal verschijnen. Maaikes aanpak is persoonlijk en doelgericht: ze gaat uit van de tekst waar je mee bezig bent en de obstakels die je daarbij tegenkomt. Samen zoeken jullie naar de vorm waarin je verhaal het best tot zijn recht komt en kijken jullie welke technieken je daarbij kunt toepassen. Ze paart daarbij een scherp oog voor teksten in allerhande genres aan een goed gevoel voor wat auteurs nodig hebben om een volgende stap te zetten in hun schrijverschap.

Inge van der Krabben

Schrijfcoach
Inge van der Krabben (1972) studeerde af aan de Universiteit van Utrecht, richting Algemene Letteren. Daarna werkte zij als communicatieadviseur en tekstschrijver. Omdat zij zich in 2010 meer wilde richten op het creatief schrijven en het begeleiden van anderen daarin, volgde ze aan de Hogeschool van Amsterdam de driejarige opleiding Verhalend proza en rondde aansluitend de Docentenopleiding af (Script+). Inge is nu gepubliceerd auteur (debuteerde in 2015 bij Ambo|Anthos) en gecertificeerd docent creatief schrijven. In deze combinatie schuilt haar kracht, omdat ze zich als auteur kan verplaatsen in jouw schrijfproces en als docent je het gereedschap kan aanreiken om je schrijven naar een hoger niveau te tillen. Hierbij zoekt ze vooral naar wat jou als schrijver inspireert en motiveert en welke schrijftechnieken je verder kunnen helpen. Ze bekijkt teksten kritisch en analytisch, benoemt wat goed is en geeft gericht advies waar het beter kan. Haar feedback en begeleiding zijn altijd motiverend en respectvol met hart voor de schrijver en zijn of haar verhaal. Durven, doen en doorzeten, daar gaat het om als je een idee hebt voor een verhaal en dit wilt uitwerken. Haar motto: iedereen die schrijft verdient applaus. Inge geeft workshops en cursussen, inspiratiesessies in het bedrijfsleven en individuele begeleiding aan schrijvers die gericht aan hun verhaal, verhalenbundel of roman willen werken. Ook bij publicatie in eigen beheer of bij een uitgeverij, kan zij je terzijde staan. Kijk voor meer informatie eens op haar website ingevanderkrabben.nl