Landgoed Ter Wupping

 

TerrasDeze groepsaccommodatie is een Rijksmonument dat terughoudend is gerestaureerd. Het woonoppervlak van de vakantieboerderij bedraagt 676 m2. Alle vertrekken bevinden zich op de begane grond.

Er is draadloos internet in alle kamers. In de zit- en eetkamer zijn de zes oorspronkelijke bedsteden met 19e-eeuwse naïeve schilderingen nog aanwezig. Beide kamers hebben een houtkachel.

TerrasIn het voormalige bedrijfsgedeelte zijn vijf zeer ruime slaap- en badkamers gemaakt, waarbij de oorspronkelijke balken zichtbaar zijn gebleven. In de bijschuur zijn 4 extra slaapkamers met badkamer en toilet gerealiseerd.

In de oude graanopslag, een ruimte met fraai gebint, zijn een zomer en winter verwarmd zwembad, whirlpool en sauna aangelegd. De ruimte van het terras en het zwembad zijn met een kas overdekt en verwarmd. In de schuur is een tafeltennistafel.

Het Landgoed ligt in de Ecologische Hoofdstructuur Westerwolde, omgeven door grote natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Vanuit het vakantiehuis zijn direct lange wandelingen mogelijk, eventueel onder begeleiding van de boswachter.

Landgoed Ter Wupping is geheel energieneutraal en maakt gebruik van duurzame energiebronnen. Het huis wordt verlicht en verwarmd met biomassa (hout) en zonne-energie. Dat geldt ook voor het zwembad. Op het terrein zijn (uit het zicht van onze gasten) zonnepanelen geplaatst. Achterin de schuur is een afgescheiden stookruimte met een houtgestookte CV-installatie.

 

 

 

 

 

TERUG NAAR VORIGE PAGINA

Schrijfretraite.nl
    Voor een luxe schrijfvakantie

 

 
Startpagina Schrijfretraite De Oude Pastorie De Schrijfcoach Prijzen Inschrijven Recensies