Over Ons


Schrijfretraite.nl
is eind 2010 ontstaan uit mijn eigen behoefte. Na het volgen van een aantal cursussen op de Schrijversvakschool zocht ik een plek om in alle rust aan mijn roman te werken. Thuis was er vaak te veel afleiding en na een tijdje kwam mijn boek in een hoek te liggen. Ik besloot me terug te trekken in een Portugees 'hutje op de hei'. Maar dat bleek het andere uiterste: te eenzaam (schrijvers...) Zo kwam ik tot het volgende: individueel, maar samen, op een rustige, inspirerende plek
.

Er bleek weinig te vinden destijds. Wat er aangeboden werd waren cursussen, gedeelde slaapzalen, of ver weg en één keer per jaar. Toen heb ik Schrijfretraite.nl bedacht.

Het concept paste op een bierviltje en kreeg al snel gestalte door het vinden van een Oude Pastorie in de Eifel met negen slaapkamers geïnspireerd op literaire werken. De eigen bioscoop gaf de doorslag, gezien mijn liefde voor film.

Intussen heeft Schrijfretraite.nl zo'n 200 gasten mogen verwelkomen en beschikt het over een viertal zeer diverse en bijzondere locaties: een oude Pastorie, een Jugendstil burgemeesterswoning, het Strandhotel en een Landgoed met woonboerderij.
Hier bieden we 6 tot 8 compleet verzorgde retraites per jaar aan met intensieve 1-op-1 begeleiding door een van onze gelouterde schrijfcoaches. Komend seizoen (2015-2016) zal de 25e retraite plaatsvinden in de Oude Pastorie, de plek waar het begon.

U bent ook dit jaar weer van harte welkom!

Uw gastheer, die schrijft,
Silvester de Ruig
Tel: 06-26118389Schrijfretraite.nl

    Voor een luxe schrijfvakantie

 
Startpagina Schrijfretraite De Oude Pastorie De Schrijfcoach Prijzen Inschrijven Recensies