Oude Pastorie

Vakantie-Villa met alle comfort *****

De Oude PastorieDe Oude Pastorie (600 m2) is een luxe villa voor mensen die kwaliteit waarderen. Het heeft riante zitgelegenheden, goede bedden, veel sanitair en een moderne keuken. Zowel in als om het huis is alles aanwezig om optimaal te kunnen genieten: een traditionele en een infraroodsauna, een jacuzzi, poolbiljart, een bioscoop, voetbaltafel, zwembad (vanaf april), ruime eigen tuin (2000 m2) en nog vele extra's.

Vanuit het huis met kasteelachtige allure staat u direct in de bijzondere natuur van de Zuid-Eifel. Een prachtige omgeving voor lange wandelingen, een 18-holes golfbaan op 10 km afstand, vele burchten, kastelen en andere historische monumenten om te bezoeken.

De Oude Pastorie heeft 8 slaapkamers met allemaal een eigen badkamer. Door de ruime opzet heeft u alle privacy. U heeft het hele huis en de tuin voor u alleen. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Luxe en exclusief Vakantiehuis

Adres: Schloss-straBe 5, 54655 Malberg, Duitsland

 

Zonovergoten tuin

TerrasDe pastorie ligt magnifiek aan het begin van het dorp en is via een fraaie opgang te bereiken. De grote ommuurde tuin (2000 m2) biedt ruimte, privacy en volop gelegenheid voor sport en spel. Ook is er een vuurplaats waar u bij het juiste weer ‘s avonds kunt genieten van een knapperend vuur.

In de schaduw van een aantal oude vruchtbomen is het op een zonnige dag heerlijk toeven. De tuin ligt gunstig, waardoor u van de vroege ochtend tot in de late avond van de zon kunt genieten. Naast het terras staat een barbecue, voor het bereiden van buitendiners.

Het grondstuk van de Pastorie grenst aan het riviertje 'de Kyll'. Er kan gezwommen worden en kanovaarders komen hier voorbij. U kunt urenlang ongestoord wandelen in de omliggende heuvels met bossen. Met een visvergunning kunt u vanaf het grondstuk zelfs op forel vissen.

Groots wonen

KeukenUw maaltijden worden dagelijks bereid door de kok in de zeer compleet ingerichte keuken. Schroom niet om af en toe even aan te schuiven aan de keukentafel voor een kop koffie, thee of een goed glas wijn, of gewoon om een praatje te maken.   

De woonkamer ademt het robuuste karakter van het huis. Het is een heerlijke plek voor een goed gesprek, om te lezen of lekker onderuit te hangen. Genoten kan worden van muziek of film op de grote televisie. In de woonkamer is een bio-ethanol-haard die zorgt voor ouderwetse gezelligheid.

Op de eerste verdieping is een tweede zitkamer. Ideaal voor mensen die even een ander programma hebben. Er staat een schaaktafel, zijn diverse spelen en een tv met dvd-speler.

De mooi gedekte eettafel biedt plaats aan 16 personen. Hier serveren we het ontbijt en diner. Het is een genot om aan de lange tafel te zitten en te genieten van het heerlijke eten.
De eetkamer is sfeervol en chique voor feestelijke diners, maar biedt ook ruimte om diverse bordspelen tegelijkertijd te doen. Plaats genoeg!

Heerlijk slapen

SlaapkamerEr zijn 8 slaapkamers in de Pastorie, die alle een eigen thema hebben gebaseerd op een beroemd boek. Er zijn 3 slaapkamers met een tweepersoonsbed, 3 slaapkamers met 2 eenpersoonsbedden en 2 slaapkamers met 1 eenpersoonsbed. Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer.

 • 'De naam van de roos' van Umberto Eco brengt u in een kamer met rozen maar ook, met een knipoog, naar de monniken, omdat het verhaal zich afspeelt in een klooster in Toscane.
 • 'Moord in Toscane' van Helene Nolthenius gaat over een Franciscaner monnik die leeft in de het middeleeuwse Toscane. Een spannend boek waarbij je je helemaal kunt inleven in het Toscane van ooit.
 • 'Max Havelaar' van Multatuli is een wereldberoemd boek over de politieke en sociale situatie in Nederlands-Indië halverwege de 19-de eeuw.
 • Lichte literatuur van 'Asterix en Cleopatra' over Egypte in de Romeinse tijd. De kamer is rijk gedecoreerd met spullen die uit Egypte zijn meegebracht.
 • De 'Ilias' van Homerus mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje wereldberoemde boeken. Homerus vertelt over de belegering van Troje door de Grieken, terwijl de aanvoerders Agamemnon en Achilles ruziën over een slavin. Uiteindelijk wordt de stad middels de beroemde list van Odysseus, het paard van Troje, door de Grieken ingenomen.
 • 'Wilhelm Tell' van Friedrich Schiller gaat over de legendarische kruisboogschutter Wilhelm Tell die in 1307 weigerde de hoed te groeten die landvoogd Gessler op een staak op het dorpsplein had laten zetten, als symbool voor de heersende Habsburg. Gessler beval hem daarop met zijn boog een appel van het hoofd van zijn zoontje te schieten. In de jaren rond 1920 zijn er vele Wilhelm Tell-Spiele in Malberg opgevoerd door de plaatselijke toneelvereniging.
 • 'Ik droomde van Afrika' van Kuki Gallmann gaat over een vrouw die naar Afrika verhuist. Het boek geeft een onvergetelijke schildering van Oost-Afrika en een beeld van de imponerende schoonheid van de natuur. De decoraties in de slaapkamer zijn meegebracht uit Ghana.
 • 'De Ontdekking van de Hemel' van Harry Mulisch. Het boek is tegelijk een psychologische roman, tijdroman, een avonturenstroom en een allesoverkoepelend mysteriespel. Kortom fasinerend voor de lezer die genoeg zitvlees heeft om de bijna 1000 bladzijden uit te lezen.

De boeken liggen in alle kamers ter inzage.

Bioscoop en biljart

BioscoopIn het souterrain staat een prachtige donkerhouten 8 foot poolbiljart. Een ideale plek om op regenachtige dagen competitie te spelen. De keu's en ballen zijn aanwezig.

Naast het huis, boven de garage, bevindt zich de bioscoop met 16 luie stoelen en een doek van ruim 3,5 meter doorsnee. Hier zal elke avond een film vertoond worden, gebaseerd op een literair werk of het leven van een groot schrijver. Denk aan: the Unbearable lightness of being (Kundera), The reader (Schlink), The Last Station (over het leven van Tolstoj), maar ook aan Fightclub (Pahlaniuk) of Into the wild (Krakauer) etc.   

Wellness

SaunaIn de saunaruimte staan twee sauna’s, een traditionele sauna en een infraroodsauna. De infraroodsauna is niet zo heet als de traditionele sauna en daarom voor bijna iedereen geschikt. Daarnaast is er een ruime douche en natuurlijke een speciale Kneipp-douche voor echte sauna-gangers. Er staan 2 heerlijke luie stoelen om even uit te rusten tussen de saunagangen door.

Het wellness-gebeuren speelt zich af in het souterrain en op het achterterras. Je kunt makkelijk naar elkaar toelopen en de bar in het midden vormt de verbinding tussen beide ruimtes.

Buiten op het achterterras staat een prachtige Hotspring Jacuzzi. Een zeer exclusief model met 42 jets en een prachtig lichtspel, dat vooral in het donker adembenemend is. De jacuzzi is geschikt voor 5 personen.

Kastelen, Kerken en andere Monumenten

 • BrugOp een rotsplateau torent de 300 jaar oude barokke burcht boven het dorpje Malberg uit. Er wordt hard gewerkt aan de restauratie van de burcht. Dit is goed te volgen op de website. De openstelling is derhalve beperkt tot de zaterdagen in de zomer. Malberg wordt voor het eerst genoemd in 893. Aan de kleine, kronkelende straatjes en de vele gebouwen uit de renaissance- en baroktijd is te zien dat het dorp al langere tijd bestaat.
 • De Stadt Kyllburg, uit 800, was in de middeleeuwen het centrum van de streek, met eigen rechtspraak en rechtbank. In 1276 liet Heinrich von Finstingen een soort klooster bouwen dat tot in 1803 heeft bestaan. Sindsdien is de Stiftkerk de parochiekerk van Kyllburg.
 • In Sankt Thomas staat een voormalig Cisterciënzerklooster. Het meest waardevolle deel vormt de Romaanse abdijkerk uit 1222. In het klooster is nu een soort seminarie van het bisdom Trier ondergebracht.
 • Een abdij die nog bewoond wordt door monniken is de Abtei Himmerod. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals meditatiewandelingen, concerten en workshops. In 1646 is op de Kuhberg bij Oberkail een kapel gebouwd, die een kopie is van de Hemelvaartskapel op de Olijfberg in jeruzalem. Deze kapel is van oudsher gekend als een bedevaartsplaats.
 • Trier is de oudste stad van Duitsland en een ideale bestemming voor een daguitstap. Er zijn indrukwekkende gebouwen uit de tijd der Romeinen, zoals de Porta Nigra, de Kaiserthermen of het amfitheater, maar ook de oude visserswijk is het bezoeken waard.
 • Wie geïnteresseerd is in de oude geschiedenis tot in de Romeinse tijd, kan een kijkje nemen bij de Romeinse Villa Otrang in Fliessem (10 km).
 • Het buurland Luxemburg ligt dichtbij (40 km). Er zijn vele historische attracties vlak over de grens. Echternach heeft een mooie historische marktplaats. Vianden staat bekend om het grootse kasteel, dat tot een van de belangrijkste monumenten van Europa behoort. Het kasteel heeft relaties met het Nederlandse koningshuis. Een bezoek is zeker de moeite waard.

Natuur

 • Malberg ligt in het prachtige Kylldal. Een lieflijk dal bezaaid met een handvol idyllische plaatsjes, gegroepeerd rond de Kyll. Vanuit Malberg en Kyllburg zijn vele bewegwijzerde routes uitgezet. Bij St. Thomas is een natuur-doe-pad (2,5 km) dat vooral voor kinderen boeiend is om te lopen.
 • Voor de meer avontuurlijke wandelaar is er de duivelskloof bij Ernzen (32 km van Malberg), een imposant decor van rotsen. Je wandelt er, via een smal pad, tussen rotsblokken van meer dan 20 m. hoog. Een klein stukje verder ligt in Luxemburg Klein Zwitserland (40 km), een waar paradijs voor de ervaren wandelaar die houdt van klimmen en avontuur.
 • Voor de fietsliefhebber zijn er vele mogelijkheden door het glooiende landschap. De mountainbiker kan zijn hart ophalen op de kleine onverharde paden door de bossen. Voor de lange afstandsfietser is er een route uitgestippeld langs de gehele Kyll. Op de website van www.eifel-radtouren.de staat de volledige tour met bezienswaardigheden langs de route vermeld.
 • De Kyll is 142 km lang en biedt geoefende kanovaarders vooral in het voorjaar veel uitdaging. In de zomer voert de Kyll meestal te weinig water om langere tochten mogelijk te maken. De rivier wordt bevaren met kano’s en kajaks. Ook worden Canadese kano’s gebruikt. De rivierbedding is stenig, dus goed schoeisel is aan te raden.
 • Beginnende en geoefende sportvissers kunnen in de Kyll hun hart ophalen met vliegvissen. Stukken van de Kyll zijn met een vergunning te bevissen. Dat geldt onder meer bij Kyllburg en Malberg. De vergunning is te verkrijgen bij de gemeente Kyllburg. Ervaringen van vliegvissers zijn te lezen op een eigen website.

Activiteiten

 • In de nabije omgeving van Malberg zijn diverse golfbanen, met verschillende uitdagingen, te vinden. De golfbanen liggen allen in prachtige gebieden, waarbij de spelers uitzicht hebben over het heuvelachtige Eifellandschap of het boeiende Moezeldal.
 • In Kyllburg is een prachtig verwarmd openluchtbad. Er zijn verschillende baden voor zwemmers en nietzwemmers. De 57 meter lange glijbaan is een mooie attractie. Vlakbij het zwembad liggen 2 tennisvelden.
 • In Bitburg is een groot overdekt zwembad met vele attracties. De water- en saunawereld heeft verschillende baden, een 55m lange glijbaan, vele sauna's en solaria. Naast zwemmen, een sauna of solarium nemen, kan men ook een volledige verwendag boeken.
 • In het Wildpark Daun (30 km) zijn inheemse dieren te zien. Everzwijnen, herten en reeën kan je bijna aanraken.

 

TERUG NAAR BOVEN

TERUG NAAR VORIGE PAGINA

Schrijfretraite.nl
    Voor een luxe schrijfvakantie

 

 
Startpagina Schrijfretraite De Oude Pastorie De Schrijfcoach Prijzen Inschrijven Recensies