Huize Tergast

Huize Tergast is gebouwd in 1905 als burgemeestershuis. Gasselternijveen was in het begin van 1900 de 4e havenstad van Nederland. In het voormalige burgemeestershuis zijn nog veel stijlelementen uit het Jugendstil-tijdperk te vinden. Het huis straalt de oude, voorname sfeer uit van destijds, met mooie warme kleuren, prachtige ornamentenplafonds en marmeren schouwen.
Bent u eenmaal binnen de grenzen van het terrein, dan waant u zich in de tijd van 1900. De tuin straalt rust uit met de honderd-jaar oude bomen en het prachtige vennetje. Het huis heeft naast veel authentieke elementen het comfort van de 21e eeuw.

Kenmerken van Huize Tergast zijn:

badkamer* luxe zitkamers en professioneel ingerichte keuken
* 10 slaapkamers met 8 badkamers
* sauna en jacuzzi
* recreatieruimte
* toegankelijk voor mindervaliden
* roken is niet toegestaan

Woonkamers

Huize Tergast heeft 2 ruime woonkamers die samen één geheel vormen. De originele plafondornamenten in kleur zijn nog aanwezig. Door de plafondhoogte van 4 meter krijgen de kamers een voorname sfeer. De kleuren zorgen voor een gezellige en intieme omgeving.
De voorste woonkamer kijkt uit over het plein in het centrum van het dorp. Doordat het huis hoger staat dan de straat heeft u een mooi uitzicht. In deze woonkamer staan 3 leren banken en er is een mooie oude houtkachel. Haardhout is aanwezig.
De achterste woonkamer heeft ook 3 leren banken met aan de zijkant een balkon. Er een televisie met dvd-speler en diverse boeken en spelletjes.

Eetkamer

De eetkamer is een prachtige en indrukwekkende ruimte om uitgebreid te dineren of te vergaderen. Door het hoge plafond, de originele brede vensterbanken, de zwarte kozijnen, de lange brede tafels en de grote comfortabele stoelen is het een unieke kamer.
Het serviesgoed, glaswerk en bestek is klassiek, waarmee u de tafel exclusief kan dekken voor een feestelijk diner.

Recreatieruimte

In de recreatieruimte is altijd iets te doen voor jong en oud. Aan de airhockeytafel en de voetbaltafel zijn vele competities te spelen.
Daarnaast staan er een drietal tafels, een lange bank en stoelen. Hier kan men gezellige tafelspelen doen of naar de televisie kijken. Er is ook een dvd/cd-speler aanwezig.

Engelse landschapstuin

Huize Tergast heeft een Engelse landschapstuin daterend uit 1905. Een vennetje ligt midden in de achtertuin waar omheen een wandelpad ligt. Er staan eeuwenoude bomen rond het ven en rond het huis. Een Engelse landschapstuin was begin 1900 een statussymbool.
Op verschillende plekken in de tuin zijn terrassen, zodat er altijd een plek in de zon of schaduw te vinden is. Op de grasvelden kunnen balspelen gedaan worden en voor de allerkleinsten is er een afgesloten speelplek met zandbak.
De tuin is 4.400 m2. U heeft twee eigen opritten en parkeerplaatsen op eigen terrein.

Wellness

JacuzziIn het 150-jaar oude koetshuis is een heerlijke grote sauna voor 5 tot 6 personen. Ernaast is een zitruimte met douche en toilet.
De jacuzzi staat buiten in de tuin. Het water is op temperatuur bij uw aankomst, u kunt er gelijk instappen. Bij mooi weer is het heerlijk om buiten in de jacuzzi te
zitten, maar vooral bij sneeuw en regen is het een bijzondere belevenis.
Volop genieten!

 

TERUG NAAR VORIGE PAGINA

 

Schrijfretraite.nl
    Voor een luxe schrijfvakantie

Boek nu uw schrijfvakantie.

 

 
Startpagina Schrijfretraite De Oude Pastorie De Schrijfcoach Prijzen Inschrijven Recensies