Recensies


Monique: "Mijn Maart Schrijfretraite Maand"

Terschelling
Ik denk dat ik Maart maar uitroep tot mijn vaste Schrijfretraitemaand: mooie tijd voor reflectie na de uitbuikmaanden. Mooi moment om te ZIJN in wat ik het liefste doe: schrijven. Op Terschelling, de ideale plek om me te verliezen in de inspiratie die Waddeneilanden me met troggen plachten op te dienen. Niet te warm om binnen te willen zijn, tussen het steigerhout van het Strandhotel. Koud genoeg om buiten, op mijn geleende fiets, af te zien, te buffelen over de toppen van de duinen en te verlangen naar de hotelbel, waarmee ik mij met een zwierige klap van verwarmende dranken kan voorzien. Delend in de werklust en concentratie van gelijkgestemden, mij zo nu en dan, als ik het nodig vind, lavend aan de expertise van de coach. Maart, lentemaand! Natuurlijk! Maar Mijn Schrijfretraitemaand!


Esmeralda: "Alle tijd om te schrijven"

Oude Pastorie
Dank jullie wel voor een geweldige vakantie! Het heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. De Pastorie was nog mooier dan de site deed vermoeden. De jacuzzi geweldig en de opzet perfect. Leuke mensen, lekker eten en echt alle tijd om te schrijven. Ik ben enorm opgeschoten met mijn boek en door het advies van Rinske ook weer veel verder gekomen. Het concept van 'premisse' heb ik nu helemaal door. Dank jullie wel voor een week waarin ik me uitermate gelukkig heb gevoeld. Veel succes, dit concept gaat zeker een groot succes worden.


Dayenne: "Bevrijdend"

Terschelling
De retraite op Terschelling heb ik als zeer bevrijdend ervaren. Binnen de groep van ruim 10 mensen ontstond al snel een familiaire sfeer, wat een goede voedingsbron was om te ontspannen en rustig aan je creatieve proces te werken. Daarnaast was er genoeg vrijheid om te luieren, te voet het enorme strand te verkennen en weg te dromen bij het weidse uitzicht. Of om met de zon op je bol op de fiets te stappen en een rondje over het eiland te maken. 
De sessies met de schrijfcoach hebben mij verder op weg geholpen. Lili gaf me precies het juist zetje in de rug. Ook was er buiten deze twee sessies genoeg ruimte om extra vragen te stellen rondom je schrijfproces. Het fijne aan de accommodatie is dat deze geheel is gereserveerd voor de groep. Het personeel was vriendelijk. Volgend jaar weer :)


Iris: "Schrijfretraite cadeau"

Oude Pastorie
Iedere schrijver, amateur of professioneel, zou zichzelf minimaal 1 maal in zijn leven deze schrijversretraite cadeau moeten doen. Vanaf het moment dat ik de oude pastorie binnenliep tot het moment dat ik hem verliet, was het was op alle gebieden genieten.
Allereerst de pastorie zelf, in oude glorie herstelt maar daarnaast voorzien van een enorme luxe.
Even genoeg van het schrijven? Dan kon je gebruik maken van - de jacuzzi op het terras, - een potje poolen, - de sauna, - een film kijken in de prachtige bioscoopzaaltje voorzien van heerlijke relax fauteuils, - of gewoon genieten van de paradijselijke natuur en stilte of een gezellig gesprek in de tuin.
De verzorging door Marieke en Silvester had niet beter gekund. Marieke die ons verwende met de meest heerlijke maaltijden die met zoveel liefde klaargemaakt werden.
Voor mijn komst dacht ik, lunchen op mijn kamer? Doe ik toch niet. Maar het bleek geen overbodige luxe. De pastorie en zijn omgeving en de begeleiding van de schrijfcoach zorgden ervoor dat ik uren aaneen kon schrijven waardoor de lunch op mijn kamer zeer gewaardeerd werd. Aan het einde van de middag stond de borrel klaar, met nootjes of hapjes en een flesje wijn en kon er ontspannen worden in de heerlijke tuin met het geluid van de kabbelende water onderaan.
De begeleiding van de schrijfcoach Rinske Verberg was fantastisch! Ieder moment dat je vastliep was er een mogelijkheid om dit met haar te bespreken en kon je weer opgelucht aan de slag en drie keer per week kreeg je uitgebreid de tijd om je teksten met haar te bespreken. Het vloeide en stroomde en dankzij jullie prachtige concept is mijn boek vrijwel afgekomen. Met heel mijn hart wil ik jullie bedanken voor het organiseren van deze heerlijke week en ik wens jullie succes bij het organiseren van nog vele vele meer.....voor mij en andere schrijvers die het zo verdienen om verwend te worden tijdens het schrijfproces...


Gisèle: "Stimulerende sfeer"

Terschelling
In maart 2014 ben ik voor het eerst op schrijfretraite geweest, op Terschelling. Spannend, want alles was nieuw. Er heerste een stimulerende sfeer door het gezamenlijk schrijven. De feedback van de schrijfcoach was zeer nuttig.
's Avonds bij de openhaard neerploffen was, na een dag geschreven te hebben, erg aangenaam. Het Strandhotel is mooi gelegen, ook om lekker even uit te waaien. Dit alles – in combinatie met een betrokken schrijfcoach en een goede organisatie – maakte deze week voor herhaling vatbaar! 


Sander: "Voor herhaling vatbaar"

Oude Pastorie
De prachtige omgeving van de Oude Pastorie in de Duitse Eifel nodigt uit tot veel en geïnspireerd schrijven. Rinske, de schrijfcoach, heeft mij zeer goed geholpen bij het verbeteren van mijn teksten. Alles bij elkaar was het een bijzondere ervaring en voor herhaling vatbaar!


Annemiek & Jan: "Ideaal"

Oude Pastorie
Voor ons, mijn man Jan en ik was de formule van de Schrijfretraite ideaal. Hij is de wandelaar, ik ben de (hobby) schrijver. Ik had me verheugd op een week totaal 'van de wereld' waarin ik mijn schrijfader kon laten vloeien, hij op tochtjes in de buurt om in stadjes rond te neuzen en te ondekken wat er te ontdekken valt. Dat is allemaal uitgekomen, en meer. Een ruim sfeervol huis, lekkere bedden,smaakvolle mooi aangeklede maaltijden, een schrijfcoach die de vinger op de zere plek legt in je teksten. Want daar doe je het voor.
Wat extra was en nooit te voorspellen of te boeken: koesterend voorjaarsweer en een vrolijke groep mensen die elkaar begrijpen in ieders geworstel met zijn talent. De ter plaatse geschreven feuilleton 'Moord in de Oude Pastorie' was daarvan het hilarische bewijs.


Anne: "Leuk & nuttig"

Oude Pastorie
Ik heb de retraite als ontzettend leuk en nuttig ervaren. Ik heb er fijn kunnen werken (de locatie en het huis zijn echt subliem) en genoten van het heerlijke eten, de wijn en het gezelschap. Mocht ik in de toekomst nog eens in de gelegenheid zijn weer mee te gaan, dan zou ik er geen moment over twijfelen.


 


 
Startpagina Schrijfretraite De Oude Pastorie De Schrijfcoach Prijzen Inschrijven Recensies